هویت و معماری برند
اگر شما صاحب یک کسب و کار باشید، معرفی آن به مشتریان اهمیت زیادی دارد. روشهای مختلفی برای تبلیغ و جذب مشتری موجود است. قبل از تمامی این اقدامات باید نسبت به تشکیل برند منحصر به فرد خودتان اقدام کنید. در بحث بندرینگ یکی از مهمترین موضوعات مربوط به هویت و معماری برند میشود. در این مقاله قصد داریم شما را با هویت و معماری برند بیشتر آشنا کنیم.
منظور از معماری برند چیست؟
برند و هویت آن در ابتدای مسیر تشکیل یک کسب و کار اهمیت خود را نشان میدهد. موضوع هویت برند در اینجا محدود نمیشود. با گسترش کسب و کار مباحث افزایش تعداد برندهای زیر مجموعه پیش میآید. در این شرایط معماری برند اهمیت خود را بیش از پیش نشان میدهد. در واقع میتوان گفت معماری برند مهمترین اقدامی است که از رقیق شدن برند جلوگیری کند.
هویت و معماری برند با در نظر گرفتن عوامل مختلفی به، ارتباط بین برند مادر و زیر مجموعهها را حفظ میکند. در این شرایط باید توجه کافی به برند مادر باشد؛ که در اثر این زیر مجموعههای جدید اعتبار و محبوبیت آن دچار مشکل نشود.
از سوی دیگر باید بازاریابی برندهای زیر مجموعه را نیز در نظر گرفت. هدف از معماری برند داشتن برنامه ریزی برای هر یک از برندهای زیر مجموعه است. استراتژیهایی برای کسب موفقیت در برند جدید و همچنین پیش بردن برند مادر مثل قبل به شمار میآید.
انواع معماری برند
با توجه به اهمیت بالای معماری برند در روند موفقیت کسب و کارهای مختلف، انواع گوناگونی از آن وجود دارد. از مهمترین انواع هویت و معماری برند میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
-
خانه برندی (Branded House)
در این نوع از معماری برند، تمامی محصولات و خدمات جدید به طور مستقیم از برند مادر استفاده میکنند. به این روش در معماری برند میتوان Family Branding نیز گفت. در این نوع معماری برای برندها، وجود ارتباط بین برند مادر و سایر برندهای زیر مجموعه به طور واضح مشخص است.
مثال بارزی از معماری خانه برندی، برند Apple است. محصولات جانبی گوشی همراه و لپ تاپ اپل، نمونهای نام آشنا در موضوع معماری برند، به روش خانه برندی است.
-
خانه برندها (House Of Brands)
در این مدل برخلاف روش خانه برندی، هر یک از برندهای زیر مجموعه مستقل از برند مادر هستند. تفاوتهای زیادی بین نام و حتی طراحی لوگو بین برند مادر و زیر مجموعهها وجود دارد. این تمایز گاها به قدری زیاد میشود که اغلب مشتریان از ارتباط بین برند مادر و زیر مجموعه مطلع نباشند.
در این روش برند مادر به مانند یک هولدینگ مدیریت برندهای زیر مجموعه را در دست دارد. برند Unilever یک نمونه نام آشنا است که از روش خانه برندها برای مدیریت زیر مجموعههای خود استفاده میکند.
-
معماری ترکیبی (Hybrid Architecture)
در این مدل از معماری برند، ترکیبی از دو روش قبلی معماری برند وجود دارد. تعیین نحوه ارتباط بین برند مادر و زیر مجموعهها در این روش نیاز به تعمل و دقت بالایی دارد. ارتباط موجود بین برند مادر و برندهای زیر مجموعه به روشهای مختلفی مشخص میشود.
برای مثال مشابهتهایی در اسم یا لوگو برندهای زیر مجموعه با برند مادر وجود دارد. از برندهای نام آشنا که از این روش معماری برند استفاده میکنند؛ میتوان به TOYOTA و COCA COLA اشاره کرد.
-
برندهای تایید شده (Endorsed Brands)
در این روش از معماری برند، هر یک از زیر مجموعههای موجود هویت، لوگو و نام مستقلی برای خود دارند. وجود ارتباط بین برند مادر و زیر مجموعهها به طور واضح مشخص است و مخاطبان از این موضوع اطلاع دارند. در واقع برند مادر با تایید هر یک از زیر مجموعههای خود، به افزایش موفقیت آنها کمک میکند.
از گوگل میتوان به عنوان نمونهای مشهور که از روش برندهای تایید شده، استفاده میکند؛ یاد کرد. وجود عباراتی مثلPowered ، By و From وجود ارتباط بین برند مادر و زیر مجوعهها را نشان میدهد.
عوامل موثر در انتخاب هویت و معماری برند
همانطور که اشاره شد؛ روشهای مختلفی برای معماری برند وجود دارد. انتخاب مدل معماری برند مناسب کسب و کار شما؛ موضوع مهمی است. از جمله عوامل موثر در تعیین مدل معماری برند میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
- هزینه لازم برای بازاریابی
- حفاظت از برند مادر
- تغییر بازار تکنولوژی با سرعت بالا
- ارزش ویژه برند مادر و تاثیر هر روش معماری برند بر روی آن
هویت و معماری برند موضوع مهمی است که بر روی موفقیت برند مادر و زیر مجموعهها تاثیر دارد. با توجه به نوع کسب و کار میتوان مدل مناسب را برگزید.
همین الان شروع کنید
مقالات مرتبط
با خواندن مقالات به روز سایت بینا، مهارت های خود را در طراحی سایت افزایش دهید و همچنان در رقابت با رقبایتان، پیشتاز باشید.