محتوای متنی و کپی رایتینگ
همه چیز دربارۀ تهیۀ محتوای متنی
ابتدایی ترین شکل تولید محتوا در روزگاران گذشته را در روزنامه ها می توان یافت اما با پیشرفت تکنولوژی اشکال دیگری از رسانه ها مانند: رادیو و تلویزیون پا به عرصۀ رقابت گذاشته و منجر به تهیه و تولید محتواهای صوتی و تصویری شدند.
دیری نگذشت که با روی کار آمدن اینترنت، شبکه های اجتماعی با سرعت بسیار بالایی فراگیر شدند و شکل جدیدی از رسانه را ایجاد کردند. به همین علت تولید محتوا نیز در روزگار امروز به یک اصل ضروری و قابل تامل تبدیل شده است.
مقولۀ تولید محتوا را می توان به دو قسمت اساسی تقسیم کرد:
- تهیه و تولید محتواهای متنی
- تهیه و تولید محتواهای چندرسانه ای و سایت
تولید محتوای متنی چیست؟
محتوای متنی یا Content Production بخش بسیار مهمی از روند شکل گیری تولید محتوا بوده و خود زمینه ساز تولید محتواهای چندرسانهای و محتوای سایت می باشد.
تهیۀ محتوای متنی به معنا و مفهوم نوشتن کلیۀ متون مختلفی چون: متن های تبلیغاتی، مقالات علمی و پژوهشی، گزارش ها، ارائه تحقیقات، متون ادبی و غیره می باشد.
قدرت افراد در نوشتن متن ها، ذوق و سلیقۀ نویسنده در چیدمان و کنارهم قرار دادن کلمات و اطلاعات وی، توانایی تحقیق و پژوهش از جمله مباحثی است که در تهیه و تولید محتوای متنی نقش کلیدی داشته و به آن محتوا اعتبار می بخشد.
تهیۀ محتوای متنی
خلق یک محتوای متنی بر اساس قواعد و اصولی می باشد که در ادامه به آن پرداخته خواهد شد:
استفاده از جمله های ساده، خوانا، قابل درک و کوتاه
مخاطبین رسانه های اجتماعی هرگز به دنبال متن بلند و پیچیده نیستند. بنابراین متن باید کوتاه و ساده بوده و به راحتی قابل درک و فهم باشد.
عدم داشتن غلط املایی و نگارشی
در محتوای متنی نباید هیچ گونه غلط املایی و یا غلط نگراشی وجود داشته باشد. رعایت ویرگول در جای مناسب و استفاده از قوانین لینک دهی و غیره به قدرتمند شدن متن یک محتوا کمک خواهد کرد.
انتخاب عنوان های گیرا وجذاب
عنوان باید خوانندۀ متن را تشویق به خواندن کند به قدری جذاب باشد که مخاطب ادامۀ مطلب را با لذت بیشتری دنبال کند.
استفاده از تصویر و عکس
مغز انسان همواره با مشاهدۀ هرگونه محتوای سمعی یا بصری به درک بیش تری از یک موضوع می رسد بنابراین در محتوای متنی استفاده از تصویر و عکس مجاز می باشد.
معنی کپی رایتینگ چیست؟
هر فردی که این شعار را بخواند، مطمئناً توجهش به این خودرو جلب می شود و این چیزی نیست جز تأثیر جادویی کلمات. در واقع، کپی رایتینگ به معنای نوشتن تجاری است؛ یعنی استفاده از قدرت کلمات برای تولید متون تجاری، به نحوی که در نهایت مخاطب، اقدام مورد نظر شما را با آگاهی کامل انجام دهد.
ممکن است چندین بار یک جمله یا عبارتی را شنیده باشید که تأثیر بی نظیری در ذهن شما داشته باشد. بعضی از متون و جملات تبلیغاتی، موقتاً ذهن ما را مشغول خود می کنند؛ چرا که به شدت جذاب و خواندنی نوشته شده اند.
دیوید اگیلوی به عنوان پدر کپی رایتینگ شناخته می شود؛ وی تحقیقات زیادی درباره جملات کوتاه و تأثیر آنها بر ذهن انسان انجام داده و در نهایت به مفهوم کپی رایتینگ رسیده است.
در همین ابتدای بحث، تاکید می کنم که برای نوشتن متن ها و شعارهای تبلیغاتی قوی تر، از کلماتی استفاده می شود که روزانه ما از آنها استفاده می کنیم؛ اما ترکیب صحیح و اصولی کلمات می تواند تأثیر بسیار ماندگاری روی ذهن مخاطب داشته باشد.
کپی رایتر کیست؟
کپی رایتر، نویسنده ای است که با استفاده از مهارت های نویسندگی و علم بازاریابی، اقدام به نوشتن متن های تبلیغاتی می کند. هدف از این متن های تبلیغاتی، جلب توجه مخاطب و ترغیب او به خرید محصول یا خدمات یک کسب و کار است.
کپی رایترها باید با اصول و فنون نویسندگی، بازاریابی و فروش آشنا باشند. آنها باید بتوانند عنوان های جذاب و گیرا، متن های ساده و روان و محتوای اختصاصی و مرتبط با مخاطب هدف را تولید کنند.
محتوای تبلیغاتی کپی رایترها در قالب های مختلفی مانند بیلبوردها، مجلات، روزنامه ها، بروشورها، وب سایت ها، شبکه های اجتماعی و غیره منتشر می شود.
برخی از وظایف کپی رایتر :
- تحقیق و تحلیل بازار هدف
- تولید محتوای تبلیغاتی جذاب و موثر
- تجزیه و تحلیل عملکرد کمپین های تبلیغاتی
- ارائه ایده های جدید و خلاقانه
همین الان شروع کنید
مقالات مرتبط
با خواندن مقالات به روز سایت بینا، مهارت های خود را در طراحی سایت افزایش دهید و همچنان در رقابت با رقبایتان، پیشتاز باشید.