طراحی گرافیکی
همه چیز درباره طراحی گرافیکی
طراحی گرافیکی یکی از عوامل کلیدی در ایجاد ارتباط بین مخاطبین و محتوای یک پروژه هنری یا تجاری است. با استفاده از اصول طراحی گرافیکی، می توان به طور جذاب و کارآمد ایده ها و ارتباطات را به مخاطبان انتقال داد.
واژه گرافیک در اصل از یک کلمه یونانی به نام گرافیکوس به دست آمده و براساس معنی این کلمه یونانی؛ گرافیک، نمایشی از محتوای بصری روی یک سطح است. این سطح می تواند هر چیزی باشد مانند دیوار، کاغذ، صفحه نمایش کامپیوتر یا حتی سنگ و دیواره غارها که در گذشته انسان نخستین روی آن طراحی می کرد. بنابراین، نقاشی های انسان های اولیه روی دیوار غارها از اولین نمونه های طراحی گرافیک به شمار می رود.
در این مقاله، به معرفی و بررسی اصول اساسی طراحی گرافیکی، تکنیک های موفق و استفاده از ابزارهای مربوطه می پردازیم.
-
ارتباطات بصری:
استفاده از رنگ ها: رنگ ها در طراحی گرافیکی نقش بسیار مهمی دارند. انتخاب درست و هماهنگی مناسب بین رنگ ها می تواند ارتباط بصری قوی و جذاب را ایجاد کند.
درجه حرارت رنگ یا دمای رنگ یکی از موضوعات و دسته بندی های اصلی رنگ هاست. سه شاخص برای دمای رنگ وجود دارد: گرم، سرد و خنثی که امکان تحریک احساسات مردم را با تمایز این دسته بندی رنگ ها می توان کنترل کرد. رنگ های گرم با سایه های زرد و قرمز هستند؛ رنگ های سرد دارای رنگ آبی، سبز یا بنفش هستند. رنگ های خنثی شامل قهوه ای، خاکستری، سیاه و سفید هستند.
استفاده از تایپوگرافی: تایپوگرافی شامل طراحی یک فونت منحصر به فرد و خلاقانه و استفاده مناسب از اندازه، فاصله و ترکیب بین حروف و ایجاد یک یا چند کلمه معنادار شامل مانند نام برند و غیره است، به گونه ای که قابلیت خوانایی و جذابیت بصری را داشته باشد.
بطور جامع تر میتوان گفت تایپوگرافی هنری است که در آن طراح تلاش می کند با ایجاد تغییر در عناصر متن، مثل اندازه، فاصله حروف از هم، شکل حروف، فاصله خطوط از هم، پاراگراف بندی و مواردی از این قبیل، بستری برای به تصویر کشیدن زبان برای انتقال به بیننده وجود آورد. این موضوع در طیف گستردهای از پروژه های هنری، مثل ساخت تیتراژ فیلم و سریال، طراحی گرافیک، نشر کتاب، ساخت صفحات وب، اپلیکیشن های موبایل و… کاربرد دارد.
استفاده از تصاویر و نمادها: تصاویر و نمادها می توانند ارتباط بین محتوا و مخاطب را بهبود ببخشند. استفاده از آنها به صورت استراتژیک و هماهنگ با متن و محتوا بسیار مؤثر است.
نمادها قلب و روح طراحی گرافیکی هستند. بدون نماد مناسب، توصیف هر چیزی دشوار خواهد بود. وقتی به نقاشی حیوانات روی غارها توجه میکنید، واضح است که انسان های اولیه زندگی خود را از طریق تعامل با طبیعت به اشتراک می گذاشته است.
-
نگاه به چیدمان:
توازن: توازن در چیدمان برقرار کردن نسبت و تعادلی مناسب بین اجزا و عناصر گرافیکی است. برخورداری از نوعی توازن (مانند توازن تقارنی یا غیرتقارنی) به طرح شما کمک می کند تا از فضاها به درستی استفاده شده و عدم هماهنگی به وجود نیاید.
طراحان باید به طور مداوم بر روی عناصر مختلف کار کنند تا بتوانند هارمونی خوبی در طراحی های خود بیابند. یک سری قوانین در طراحی گرافیک وجود دارند که در چنین مواقعی می توانند گرهگشا باشند. مهمترین این قوانین هم کنار هم جمع شده اند و اصول ترکیب بندی در طراحی گرافیک نام گرفته اند.
استفاده درست از فضا: تاکید بر استفاده مناسب از فضاها و از بین بردن تداخل بین اجزا، بهبود ظاهر و خوانایی طرح را تضمین می کند. -
هماهنگی و همسانی:
استفاده از یک استایل یکپارچه: برای ایجاد هویت یکتا و قابل تشخیص، تمامی عناصر گرافیکی (از جمله رنگ، فونت، آیکون ها و سبک های گرافیکی) باید یکپارچه باشند.
ضمن این که استایل و الگوهای طراحی در تمام پروژه یکسان بوده و هماهنگی صحیحی در بین صفحات و بخش های مختلف حفظ شده باشد.
اهمیت طراحی گرافیکی چیست؟
بعد از اختراع کامپیوتر و ورود آن به زندگی بشر، تقریبا اغلب حوزه ها دستخوش تغییر شدند؛ دنیای گرافیک نیز از این تغییرات بی بهره نماند. امروزه آغاز عصر طراحی گرافیکی را با تولد کامپیوتر همسو و موازی می دانند. هر چقدر دنیای فناوری و تکنولوژی پیشرفته تر شد، کارهای گرافیکی با ظرافت و دقت بیشتری منتشر شدند.
گرافیک به دلیل تحریک احساسات افراد مختلف و انتقال پیام های متنوع به شیوهای خلاقانه یکی از بخش های مهم و جدا نشدنی صنعت تبلیغات و بازاریابی محسوب می شود. کاربردهای گرافیک بسیار متنوع است. تعدادی از این کاربردها عبارتند از:
لوگو
صفحه آرایی مجله و کتاب
نشانه ها و علائم
وب سایت ها و اپلیکیشن های موبایل یا کامپیوتر
طراحی کارت ویزیت
ست های اداری
بسته بندی و برچسب محصولات
جلد کتاب ها و مجلات
اینفوگرافیک ها
رابط کاربری نرم افزارها
طراحی پوستر و اعلامیه
گرافیک با اضافه کردن عناصری مانند رنگ، خط، شکل و از همه مهم تر، خلاقیت به زندگی ما باعث جذاب تر شدن معنای زندگی شده است.
-
تاکید بر استفاده از موارد ویژه:
استفاده از انیمیشن: افزودن حرکت و انیمیشن به عناصر گرافیکی می تواند تجربه کاربر را جذاب تر و تعاملی تر کند.
استفاده از اثرات ویژه: از اثرات ویژه مانند سایه، گرادیانت و جلوه های بصری دیگر در طرح خود استفاده کنید تا طرح را زیبا و جذاب تر کنید.
طراح های گرافیکی با استفاده از اصول اساسی، تکنیک های موفق و ابزارهای مربوطه، قادر هستند ارتباط قوی و مؤثری را با مخاطبان برقرار کنند.
با پیش بردن ارتباط بصری، توجه به چیدمان، هماهنگی و همسانی و استفاده از موارد ویژه، می توانید طراحی گرافیکی موفقی داشته باشید.
به همین دلیل، در طراحی گرافیکی پروژه های خود، به این اصول توجه کنید و با استفاده از تکنیک های جدید و خلاقانه، به نتایج بهتری دست پیدا کنید.
همین الان شروع کنید
مقالات مرتبط
با خواندن مقالات به روز سایت بینا، مهارت های خود را در طراحی سایت افزایش دهید و همچنان در رقابت با رقبایتان، پیشتاز باشید.