تدوین استراتژی های ورود به بازار و لانچ محصولات و خدمات
لانچ محصولات، فرصتی برای جذب مشتریان جدید و افزایش فروش است.
استراتژی ورود به بازار شما را قادر می سازد که هنگام راه اندازی یک محصول جدید یا مورد هدف قرار دادن مخاطبان جدید، تا حد ممکن از منابع خود به طور کارآمدی استفاده کنید؛ هم چنین، این استراتژی در بازاریابی به شما کمک می کند که تعیین کنید آیا محصولتان مناسب بازار خاصی است یا خیر.
با داشتن استراتژی ورود به بازار مطمئن می شوید که می دانید دقیقا چرا محصول را به بازار عرضه می کنید ، بازار هدف شما چه کسانی هستند و چگونه می خواهید مردم را به خرید محصول ترغیب کنید.
با شناسایی این اطلاعات کلیدی، راهنمایی لازم را برای توسعه ی استراتژی های بازاریابی و فروش در اختیار دارید.
هم چنین، این استراتژی شما را مجبور می کند تا هرگونه مشکلی را که احتمال دارد مشتریانتان با محصول تجربه کنند، در نظر بگیرید و در برقراری اعتماد و خَلق بهترین تجربه کاربری ممکن کمکتان می کند.
چه کسی به استراتژی ورود به بازار نیاز دارد؟
هر کسی که خود را در ۳ موقعیت زیر می بیند، به یک استراتژی ورود به بازار نیاز دارد:
- انتشار یک محصول جدید در بازار موجود
- انتشار یک محصول موجود در یک بازار جدید
- آزمایش بازار محصول جدید برای رشد
هدف از استراتژی ورود به بازار چیست؟
هنگامی که استراتژی ورود به بازار به طور موثر اجرا شود، همه ذینفعان را همسو نموده و یک جدول زمانی ایجاد می کند تا اطمینان حاصل شود که هر ذینفع از نقاط عطف و نتایج تعریف شده باخبر بوده و مسیری قابل دسترسی برای موفقیت در بازار ایجاد می کند.
برای ایجاد یک استراتژی ورود به بازار موثر، سازمان ها باید درک درستی از محیط کار و بازار هدف داشته باشند. گردش کار جدید و موجود باید به وضوح تعریف شوند و سیستمی برای مدیریت استراتژی ورود به بازار ایجاد گردد.
اجزای اصلی استراتژی ورود به بازار کدامند؟
یک استراتژی ورود به بازار اغلب شامل پنج جزء اصلی است:
تعریف بازار: کدام بازارها برای فروش محصول یا خدمات هدف قرار خواهند گرفت؟
مشتریان: مخاطبان هدف در این بازارها چه کسانی هستند؟
مدل توزیع: چگونه محصول یا خدمات به مشتری تحویل داده می شود؟
پیام رسانی و جایگاه یابی محصول: چه چیزی فروخته می شود و ارزش منحصر به فرد یا تفاوت اصلی آن در مقایسه با سایر محصولات یا خدمات در بازار چیست؟
قیمت: هزینه محصول یا خدمات برای هر گروه مشتری چقدر باید باشد؟
چگونه می توانید استراتژی ورود به بازار مؤثری پایه ریزی کنید؟
مراحل اولیه ای که باید برای پایه ریزی استراتژی ورود به بازار دنبال کنید، عبارت اند از:
- شخصیت خریداران خود را شناسایی کنید
- ارزش پیشنهادی خود را مشخص کنید
- استراتژی بازاریابی خود را مشخص کنید
- یک استراتژی قیمت گذاری تعیین کنید
- طرح بازاریابی خارجی خود را برنامه ریزی کنید
- جایگاه محصول را در راهبرد کلی خود مشخص کنید
- معیارهای موفقیت را تعیین کنید
لانچ محصولات و خدمات
قبل از این که وارد عمیق ترین لایه های لانچ محصول شوید بهتر است به این فکر کنید که به چه چیزی می خواهید دست یابید. به این فکر کنید که تجارت شما در پنج سال آینده چه شکلی خواهد داشت. چطور می خواهید به آن نقطه برسید. به این چشم انداز محصول می گویند.
وقتی که یک محصول یا خدمت جدید به بازار عرضه می گردد و در دسترس مشتریان و مصرف کنندگان قرار می گیرد فرایند لانچ اتفاق می افتد.
لانچ محصول می تواند شامل محصولاتی باشد که کاملا نو بوده و برای اولین بار در دسترس بازار قرار می گیرد و یا می تواند شامل محصولات موجود سازمان باشد که به صورت کامل و یا جزئی بازبینی شده اند و به صورت مجدد و با نگاهی نو به بازار عرضه شده اند.
به طور کلی، عرضه یک محصول جدید به بازار می تواند در برگیرنده دو جنبه تبلیغاتی و دسترسی به محصول باشد.
مراحل لانچ محصول به بازار
لانچ یک محصول می تواند به عنوان یک رویداد برای سازمان محسوب گردد. بهترین نوع لانچ زمانی اتفاق می افتد که مخاطبان یک حس خوب و به یاد ماندنی از لانچ محصول را تجربه کنند که این عامل به برنامه پیش بینی شده برای لانچ محصول توسط شرکت بستگی دارد.
اولین ورود محصول یا خدمت به بازار بسیار مهم و حساس است. این لحظه برای تمامی کسب وکارها اهمیت فراوانی دارد.
به خصوص زمانی که سازمانی قصد دارد محصول جدیدی را وارد بازار کند که مشتریان برای اولین بار با آن روبه رو می شوند و معلوم نیست چه واکنشی از خود نشان بدهند به همین دلیل شرکت باید از قبل آمادگی لازم را داشته باشد؛
این آمادگی یعنی شناخت دقیق از بازاری که شرکت می خواهد محصول یا خدمت خود را در آن عرضه کند.
نکته ای که باید به آن توجه داشت این موضوع است که ورود محصول جدید به بازار فقط محدود به فعالیت های زمان عرضه محصول به بازار نیست بلکه باید از چند ماه قبل برای این لحظه مهم برنامه ریزی کرده باشد.
به همین جهت است که عرضه محصول جدید به بازار معمولا به صورت یک فرایند در نظر گرفته می شود که دارای چرخه عمر است و در هر مرحله، فعالیت های مشخصی باید صورت پذیرد.
در فرایند لانچ محصول جدید به بازار، معمولاً چهار مرحله ی اصلی لانچ در نظر گرفته می شود این چهار مرحله به شرح زیر هستند:
آماده سازی برای لانچ (Launch preparation step)
این مرحله در واقع یکی از مهمترین مراحل لانچ محصول به بازار محسوب می شود که معمولا از چند ماه مانده به لانچ محصول شروع می شود و در برگیرنده کلیه برنامه ریزی ها، جمع آوری اطلاعات، تدوین مستندات و همچنین تهیه برنامه لانچ است.
برخی از مواردی که در برنامه لانچ مشخص می گردد شامل موارد زیر هستند:
- اهداف و استراتژی های عرضه محصول یا خدمت جدید
- تعیین جوامع هدف
- کانال های اصلی عرضه محصول
- تیم فروش محصول یا خدمت
- کانسپت های اصلی محصول یا خدمت جدید
- تاریخ های مربوط به مراحل لانچ محصول
- ابزارهای اصلی لانچ محصول
مرحله پیش از لانچ (pre-launch step)
این مرحله در واقع به حدود یک ماه قبل از لانچ محصول بر می گردد که برخی از اقدامات اجرایی و همچنین آماده سازی ابزارهای تعیین شده برای لانچ محصول را شامل می شود.
برخی از اقداماتی که در این مرحله می تواند انجام گیرد شامل موارد زیر هستند:
- آماده سازی ابزارهای تعیین شده در برنامه بازاریابی لانچ
- آماده سازی محتوا های مورد نیاز برای لانچ
- آموزش پرسنل
- اطلاع رسانی درون سازمانی
مرحله لانچ (Launch step)
این مرحله، قلب تپنده فرایند لانچ محصول جدید به شمار می رود که مرحله عملی برای لانچ محصول یا خدمت به بازار است و بر اساس برنامه بازاریابی تدوین شده، صورت خواهد پذیرفت.
در این مرحله، کلیه پرسنل درگیر در فرایند لانچ، بایستی با تمام قدرت و بر اساس آموزش های ارائه شده و همچنین وظایف تعیین شده، به لانچ محصول به بازار بپردازند.
مرحله بعد از لانچ (Post-Launch step)
این مرحله از فرایند لانچ محصول، به ارزیابی فرایند لانچ محصول می پردازد. هدف اصلی از این مرحله دریافت بازخوردها و انجام اقدامات اصلاحی برای بهبود فرایند لانچ محصول است.
از مهمترین اقداماتی که در این مرحله صورت می گیرد اجرای تحقیقات بازار صحه گذاری ثانویه است که توسط تیم تحقیقات بازار صورت می گیرد.
همین الان شروع کنید
مقالات مرتبط
با خواندن مقالات به روز سایت بینا، مهارت های خود را در طراحی سایت افزایش دهید و همچنان در رقابت با رقبایتان، پیشتاز باشید.