روز به روز سیستم موتورهای جستوجو در حال قوی شدن هستند تا بتوانند بهترین خدمات را برای کاربر فراهم کنند. محتوای بهینه موضوع اصلی و همیشگی موتورهای جستوجو بوده و بحث اصلی بر روی اعتبار محتوا و کاربردی بودن آن است. یعنی مخاطب شما پس از استفاده از محتوا، رضایت داشته باشد و احساس مفید بودن به او دست دهد. این به خودی خود باعث رشد و پیشرفت وب سایت شما خواهد شد. و اما عکس این ماجرا، یعنی محتوای بی کیفیت و بی ارزش، نتیجه ای نامناسب را برای وب سایت شما رقم می زند. یعنی باعث پرت شدن سایت شما به صفحات دیگر موتورهای جستوجو می شود. محتوای بهینه وب سایت همه چیز را برای سایت شما تعیین می کند.
زنگ خطر
در به روز رسانی های اخیر موتور جستوجوی معروف، یعنی گوگل، تغییراتی شگرف رخ داد. این موضوع برای مدیران وب سایت هایی که محتوای بهینه دست اول و متناسب با کاربران تولید و به اشتراک می گذارند، بسیار خبر خوبی است.
اما برای آن دسته از مدیران وب سایت که مطالب خود را کپی می کنند و یا مطالبی بی اعتبار و گاها بی ارزش را به اشنراک می گذارند، چندان جالب نیست.
حتما با موضوع سئو وب سایت آشنا هستیم. موتورهای جستوجو با سئو در حال بررسی و بازبینی تمام مطالب سایت های ما است و اگر با هر یک از موارد بالا برخورد کند، سایت ما را از آنچه که هستیم،به صفحات بعدی خود منتقل خواهد کرد. این همان زنگ خط موتورهای جستوجو است.
اما چطور؟
در آپدیت جدید گوگل، الگوریتم ها به گونه ای تنظیم شده اند که ربات های پیمایش گر به صورت دوره ای مطالب یک سایت را بررسی می کنند. ( که البته این بررسی دوره ای موضوع جدیدی نیست و برای همین موضوع ما باید همیشه مطالب و مقالات سایت را به روز نگه داریم)
این ربات ها، صفحات سایت را از نظر سئو، چینش مطالب، چینش تصاویر و ویدیوها، کلمات کلیدی، جمله بندی، میزان کاربردی بودن موضوع و مطلب، دسته اول بودن یا کپی بودن، میزان صحت مطلب منتشر شده با واقعیت موجود، میزان استفاده کاربر از مطلب و زمان حضور درصفحه و صفحات پر مخاطب و پر کلیک بررسی می کنند.
اگر ربات ها تسخیص دهند که مطلب منتشر شده در وب سایت شما واقعی و بهینه نیست و اعتبار ندارد و یا مطالب کپی شده از یک منبع دیگری هستند و مشابهت زیادی با دیگر سایت ها داشته باشد، سریعا آن را به صفحات پایین تر منتقل می کند.
گوگل در ابتدا کار خود را با وب سایت های پزشکی انگلیسی زبان شروع کرد. گوگل این عمل را با توجه به گسترش و شیوع ویروس کرونا در سراسر جهان، برای جلوگیری از انتشار شایعات و مطالب نامربوط، غلط و بی ارزش که مخاطبان را گمراه می کند، انجام داد. انتشار اخبار دروغ و یا مطالب کذب، باعث آشفتگی بین انسان ها می شود و گوگل سعی در جلوگیری از این موضوع در فضای مجازی کرده است. در حال حاضر وب سایت های پزشکی که محتوای بهینه در زمینه سلامت ندارند، به صفحات پایین تر موتور جستوجو منتقل شدند.
این شروع کار است
گوگل در ابتدا کار خود را با وب سایت های پزشکی انگلیسی زبان شروع کرد. موضوع کرونا در این روزها بهانه ای برای کنترل محتوای بهینه در این سایت ها شد. اما این ماجرا در اینجا به پایان نمی رسد. این شروع کار است. مرحله بعدی سریعا به سراغ وب سایت های حوزه پزشکی دیگر خواهد رفت.
پس از آن، در ادامه کار و روند بررسی دوره ای وب سایت ها از نظر سئو و رعایت قانون کپی رایت، ربات های گوگل تمامی سایت را از نظر بهینه بودن محتوا نیز بررسی خواهد کرد.
اگر مدیریت یک سایت بر عهده شما است، حتما به مقالات و محتوای سایت خود سر بزنید و آن ها را به رو رسانی کنید. اگر مقاله یا مطلبی را بدون معرفی منبع و بدون اجازه کپی کرده اید، آن را از وب سایت خود خارج کنید. سئو وب سایت را چک کنید و متناسب با الگوهای جدید گوگل عمل کنید.
این موضوع شاید مقداری از زمان شما را به خود اختصاص دهد، اما از انتقال شما به صفحات بعدی این موتور جستوجو جلوگیری خواهد کرد.
برای آموزش شیوه مقاله نویسی برای وب سایت کلیک کنید
همه ما از این موضوع آگاه هستیم که موفقیت وب سایت در موتور جستوجو در گرو آن است که لینک وب سایت ما در صفحات اول آن باشد تا مخاطبان و کاربران بیشتر با آن برخورد کند.
ربات های گوگل دشمنان ما نیستند. بلکه برعکس؛ دوستان و شریک های ما هستند. فقط این ربات ها با مطالب و محتوای بی ارزش رفاقت نمی کنند. همین حالا برای به روزرسانی وب سایت خود برنامه ریزی کنید و با گوگل رفاقت کنید تا شما را بالا بکشد.
امید رجبی