طراحی و اجرای کمپین های دیجیتال مارکتینگ
همه چیز دربارۀ طراحی و اجرای کمپین های دیجیتال مارکتینگ
قبل از هرچیز باید با تاریخچۀ مارکتینگ آشنا شد، در واقع می توان گفت درست در همان زمانی که سکه برای خرید و فروش کالا یا خدمات توسط لیدیان اختراع گردید، مارکتینگ نیز به شیوۀ کاملا ابتدایی پدیدار شد.
آن ها مدام به این فکر می کردند که محصولات خود را چگونه به فروش رسانده تا سکه های بیشتری به دست آورند.
همین خواستۀ آن ها بود که منجر به شکل گیری بازاریابی گردید.
رفته رفته با پیشرفت علم در دوران صنعتی، روزنامه ها محل مناسبی برای درج آگهی شده و سپس رادیو و تلویزیون پا به عرصۀ وجود گذاشته و در زمان کوتاه با استقبال فراوانی مواجه شدند.
در این دوران تبلیغات نیز درحال پیشرفت بود و همه روزه با شکل های جدید و متنوع ذهن مخاطب را درگیر می کرد.
هم چنین با گسترش اینترنت و وسایل الکترونیک، شیوه های تبلیغات نیز به کلی تغییر کرد و متخصصین این حوزه ها نیز با ارائه راه کارهای خلاقانه، دست به شیوه های جدید بازاریابی زده و باعث تحول عظیمی در علم مارکتینگ شدند.
با گسترش دنیای دیجیتالی در روزگار امروز و استقبال پرشور طرفداران آن، تبلیغات و بازاریابی دیجیتال نیز بحث داغ روز شده است. اینکه چگونه با استفاده از علم دیجیتال مارکتینگ فروش بالایی داشته باشیم؟ اولین سوالی است که عامل شکل گیری کمپین های دیجیتال مارکتینگ می باشد.
کمپین های دیجیتال مارکتینگ به دنبال اجرای یک استراتژی مخصوص برای بازاریابی در تمامی بسترهای دیجیتالی بوده که منجر به درگیری ذهن مخاطب با یک نام تجاری شده و مسبب افزایش رونق آن باشد.
مارکتینگ چیست؟
مارکتینگ به معنا و مفهوم بازاریابی است. ضرورت وجود بازاریابی در هر کسب و کاری بر هیچ کس پوشیده نیست. امروزه مارکتینگ به اندازه ای درمیان مردم متداول شده که اگر یک فروشگاه از فروش پایینی برخوردار باشد و به دنبال چرایی آن بگردد، پاسخ متخصصین و همچنین عموم مردم وجود ضعف در شیوه های بازاریابی خواهد بود.
مارکتینگ به فرآیندی گفته می شود که به صورت مداوم در حال ارائه اطلاعات جدید به مخاطبین خود بوده و سعی در جذب حداکثری آن ها دارد.
این فرآیند با ایجاد مطالب و شیوه های گستردۀ تبلیغات در بسترهای مختلف تبلیغی چون: رسانه های صوتی و تصویری، بیلبورد، فضاهای مجازی و غیره انجام گرفته و با ایجاد یک ارزش مستمر برای مشتریان خود، همواره در تلاش است تا با معرفی بیش تر برند و فروش بیشتر کالا یا خدمات در افزایش نقدینگی و بالا بردن فروش یک برند ثمربخش باشد.
کمپین های دیجیتال مارکتینگ
به تمامی فعالیت های برنامه ریزی شده، راهکارها و استراتژی های مختلفی که منجر به گسترش و تبلیغات یک برند شود، کمپین های دیجیتال مارکتینگ گفته می شود. هدف این کمپین معرفی و آگاه کردن مصرف کنندگان از محصولات و یا خدمات آن برند به شیوه های خلاق و جذاب، همسو با روش های روز دنیا می باشد.
پس از ارائه تبلیغات، گزارش گیری از بازخورد مشتریان مهم ترین بخش خدمات پس از فروش در این کمپین ها می باشد.
کمپین ها در بسترهایی چون: ایمیل، تبلیغات چاپی، میدانی و یا محیطی، رسانه ای و از همه مم تر بسترهای مجازی اجتماعی فعالیت می کنند.
درواقع انجام بازاریابی دیجیتال به صورت پیشرفته، هدف نهایی طراحی و اجرای کمپین های دیجیتال مارکتینگ می باشد.
لازم به ذکر است تبلیغات مستمر یک برند به مفهوم داشتن کمپین نیست چرا که خود تبلیغات نیز یکی از زیر شاخه های کمپین های دیجیتال مارکتینگ حساب می شود.
اما اگر این تبلیغات در یک سطح وسیع انجام پذیرد، به طور مثال اگر تبلیغات یک برند را در تابلوهای خیابان، شبکه های اجتماعی، رسانه ها و غیره مشاهده کرد، میتوان بیان کرد که برند مذکور، کمپین بازاریابی خود را تشکیل داده است.
اهداف کمپین های دیجیتال مارکتینگ به شرح زیر می باشد:
- تبلیغات
- برندسازی و کسب اعتبار
- افزایش فروش
- مدیریت منابع و درآمدهای کسب شده در طول کمپین
- همکاری و مشارکت با دیگر برندها
- آنالیزهای تخصصی از بازخورد مصرف کنندگان
همین الان شروع کنید
مقالات مرتبط
با خواندن مقالات به روز سایت بینا، مهارت های خود را در طراحی سایت افزایش دهید و همچنان در رقابت با رقبایتان، پیشتاز باشید.